20 jaar Marie Aubain

Marie Aubain toen en nu....

Marie heeft alle reden om nu zelf eens een feestje te vieren, want al 2 decennia weet Marie Aubain mensen te verrassen met mooie, gave, originele, sfeervolle ....en meer evenementen. Reden te meer om eens terug te blikken.

George Schröder:" in 1992verkocht ik mijn traiteur- en cateringbedrijf om me 100% te richten op het bedenken en uitvoeren van evenementen en koos ik bewust voor een naam waarmee ik, als het allemaal niet zou lukken, weer terug kon keren naar mijn oude vakgebied. Want, ik was er niet zeker van dat bedrijven bereid waren te betalen voor mijn diensten en kunnen. Na dik 20 jaar kan ik echt zeggen, ja dat is echt gelukt."

Is er nou een groot verschil tussen toen en nu?
"Ja en Nee. Door de huidige techniek zijn er nu natuurlijk veel meer mogelijkheden, maar doordat we daar toen geen weet van hadden, miste je dit dus ook niet echt. Creativiteit en fantasie vulde je op een andere manier in, maar het effect was er niet minder om."

Is dat het enige verschil?
"Nee, ik denk dat evenementen nu vaker strategisch, dus als tool, worden ingezet. Evenementen zijn echt een belangrijk onderdeel van de marketingmix geworden." In the good old days waren evenementen meer gericht op het thema feest."

Ben je, nu je wat meer op leeftijd bent (sorry), nog in staat om de laatste trends op te snorren en te vertalen in een goed concept?
"Goede vraag hoor. De buitenkant wordt onmiskenbaar wat ouder maar door te werken met een jong en bevlogen team krijg ik niet de kans "oud"te worden. Daarbij heb nog relateif jonge kinderen (15/17) die je goed bij de les houden. Daarbij word ik omringd door een nieuwe generatie met een geheel eigen kijk op wat moet of zou moeten". Juist omdat ik beschik over heel veel ervaring, ben ik af en toe een mooie tegenhanger van al te wilde plannen. Belangrijk in deze branche is dat je altijd nieuwsgierig moet blijven."

Hoe doe je dat dan?
"Nou, door waar je ook bent met een geïnteresseerde blik de dingen op te nemen en op te slaan. Creativiteit in evenementen bestaat uit een twintigtal basis elementen, die door ze anders in te zetten elke keer weer een nieuw en verrassend effect kunnen geven. Never a dull moment dus."

Wanneer is het tijd om te stoppen?
"Ach, zolang de Stones nog lachend over het podium rennen en volle arena's weten te trekken, maak ik me geen zorgen".