Hoe organiseer je een succesvolle modeshow?

Van catwalk tot modeshow, waaraan moet je denken.

Waaraan moet je zoal denken bij het organiseren van een modeshow? Bij geen ander evenement wordt het  totaal zo bepaald door de som der delen. Marie Aubain organiseert en begeleid al jaren succesvolle (mode)shows. In de meeste gevallen vooraf en achter de schermen.

We beantwoorden vragen of bedenken oplossingen. Vragen als: wat zijn de criteria voor een succesvolle show op de catwalk? Hoe lang en hoe breed op de catwalk zijn? Moet de vloer verlicht zijn of juist met een balletvloer. Hoe benut je lichteffecten boven de catwalk het best? Wanneer maak je gebruik van beeldschermen waarop beeld geprojecteerd kan worden? Hoe zet je het gebruik van special effects in zonder dat het de show beïnvloed.

Maar ook: wat is de doelgroep en hoe stel je dan de vormgeving en versieringen samen. Waar vind je een choreograaf? Wat wil je uitstralen? Hoe maak je de keuze uit modellen, de kleding, de muziek en de visagie.

Marie Aubain: "Goed kijken naar de doelgroep, hun wensen en verwachtingen en daar net boven gaan. Verras door bijvoorbeeld met dansers in plaats van modellen te werken. Dat maakt de choreografie ook makkelijker en meer spectaculair. Qua aankleding adviseren wij om het zo strak mogelijk te houden. Want, het gaat om wat er zich on stage afspeelt! De rest leidt alleen maar af. Muziek is enorm belangrijk! Vaak zie je de show weer voor je als je naderhand ergens anders de muziek weer hoort. Bel ons maar, we helpen je graag met een verrassende en gave show."

PS, "we gebruiken de catwalk ook steeds vaker bij kick-off meetings en het resultaat is ronduit spectaculair."