Themafeest idee├źn

Jah, een themafeest!


Wanneer zet je een thema in en waar moet je aan te denken? 

Een thema wordt ingezet om een onderwerp of stijl sterk te vergroten. Vaak wordt gekozen voor film (007), kleur (geheel wit) of leefstijl (hoeren en snoeren). Voor grote evenementen wordt vaak iets historisch of romantisch ingezet, zie voorbeelden hieronder. Een thema of concept geeft sturing aan het evenement. Het thema kan worden doorgevoerd in uitnodiging, vormgeving, culinaire invulling, maar ook entertainment en kleding van de genodigden. Onze tip:"sla niet door". Vaak is de subtiele benadering veel spannender dan een overdreven carnavaleske invulling. Dat geldt eigenlijk voor alle bovengenoemde elementen. Het plotseling ontdekken gaat ver boven het obligate.

Beroemde voorbeelden;

Het Oktoberfest (Duits voor oktoberfeest) is een jaarlijks volksfeest in München. Het begint halverwege september en eindigt op de eerste zondag in oktober. Het geldt als het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan zes miljoen mensen bezocht.

Het eerste Oktoberfest werd in 1810 gehouden ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprinsLodewijk van Beieren.

St. Patrick's Day is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadeseprovincies Newfoundland en Labrador. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patriciusherdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier deLiffey in Dublin. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag. 

Mogen we meedenken?
Bel ons voor een inpirerend gesprek 020- 6693819